ESN: Het nut van kwaliteit en certificering

Certificering en kwaliteit  is een veel besproken item. Certificering is op de eerste plaats een zekerheid voor afnemers van Energie Servicebedrijf Nederland dat zij kwaliteit geleverd krijgen.
Daarnaast is het voor ESN ook een bevestiging dat hetgeen wij communiceren ook onderbouwt wordt en zeker gewaarborgd blijft. Het hoort bij certificaten om te groeien in waarde zodat de waarde van de branche toeneemt en het belang van professionaliteit groeit. Een voorbeeld hiervan is de markt van zonne-energie.

Deze markt groeit sterk en is hevig in beweging. Veranderingen volgen zich in hoog tempo op. Zeg maar rustig dat het een onstuimige groeimarkt is met veel (wilde) cowboys die hun graantje mee willen pikken. Er zijn in deze branche echter wel veel vakmensen nodig die werken bij deskundige bedrijven. Maar hoe worden nu de installateurs van zonnepanelen herkend als kwaliteitsleveranciers? En hoe vind je nou een installatiebedrijf die weet waar hij het over heeft?
Iedereen kan tegenwoordig roepen dat zij nummer 1 zijn in de branche, de goedkoopste zonnepanelen met het hoogste kwaliteit leveren en het allerbeste  monteren en installeren. Maar wat zegt dit nou eigenlijk?

ESN heeft veel ervaring op gedaan in de zonne-energie markt en is diverse wanpraktijken tegengekomen. Het is onbegrijpelijk en onvoorstelbaar hoe complete zonnepaneleninstallaties zijn verkocht aan klanten door de eerder genoemde wilde (online)  cowboys. Deze mensen hebben een investering in een zonnepanelen systeem gedaan wat na amper 4 jaar al bijna helemaal doorgebrand is. De totale installatie kan als verloren worden beschouwt. En dan willen wij het nog niet eens over de veiligheid hebben.
Juist vanwege dit soort verhalen en constateringen waar de monteurs van ESN mee te maken krijgen, zijn wij blij dat de overheid een speciaal keurmerk Zonnekeur voor installateurs in het leven heeft geroepen. Het keurmerk geeft klanten zekerheid over de geleverde kwaliteit en service.  Zonnekeur stelt hoge eisen aan ervaring, deskundigheid, vakmanschap en betrouwbaarheid. Alleen het werken met  het VCA keurmerk en aansluiten volgens de NEN normen is niet voldoende om te kwaliteit te blijven waarborgen. De keuze voor Zonnekeur door ESN blijkt de juiste keuze!

Met het Zonnekeur keurmerk maakt u een bewuste keuze voor garantie en kwaliteit!
Energie Servicebedrijf Nederland….. Wij gaan door waar anderen stoppen