Zonnekeur Sunshine Solutions vleugels

Sunshine Solutions is een samenwerkingsverband tussen Buijs Elektrotechniek uit Velserbroek en Loodgietersbedrijf R. Spoor uit Hoofddorp. Omdat beiden bedrijven overtuigd zijn van de voordelen die zonnestroom en zonnewarmte bieden, hebben zij begin 2012 de krachten gebundeld en werd Sunshine Solutions opgericht.

Sinds januari 2014 heeft het bedrijf de bevestiging ontvangen dat zij het predicaat Zonnekeur mogen voeren.

Sunshine Solutions was op dat moment het tiende bedrijf in Nederland dat dit keurmerk mocht voeren. Zonnekeur is in Nederland het bewijs dat de houder van dit certificaat voldoet aan allerlei strenge eisen op het gebied van ontwerp, uitvoering, administratie, nazorg en afhandeling van garantieclaims op het gebied van zonnestroomsystemen. De opgeleverde installaties worden steekproefsgewijs gecontroleerd en eens per jaar wordt de administratie van het bedrijf doorgelicht.

Ook heeft de stichting Zonnekeur een geschillencommissie in het leven geroepen. De uitspraken van deze commissie zijn bindend. Dit alles biedt een opdrachtgever extra zekerheid over het ontwerp, de installatie, de garanties en het optimale rendement  van de geleverde installaties.

De kwalificatie Zonnekeur installateur heeft Sunshine Solutions in een stroomversnelling terecht doen komen.

Mede door deze certificering heeft Sunshine Solutions een aanbesteding gewonnen van Energiek Velsen voor het leveren en installeren van zonnepanelen op de daken van huizen van 35 leden van deze coöperatie.
Ook hebben de bedrijven Zonregio en Made@Home recentelijk besloten om de installatie van zonnepanelen uit handen te geven aan Sunshine Solutions.
Het lijkt er op dat Nederland zich er van bewust aan worden is dat er voor het plaatsen van een goed renderende zonnestroominstallatie  meer kennis en vaardigheden nodig zijn dan men zich in eerste instantie realiseert.

Zonnekeur is voor Sunshine Solutions de manier om zich op het gebied van kwaliteit en kennis te onderscheiden van andere aanbieders en installateurs.

Sunshine Solutions levert en installeert niet alleen de systemen die zelf verkocht hebben maar werkt ook voor andere partijen. Regelmatig zijn medewerkers van het bedrijf op Texel aan het installeren voor Texel Energie, www.texelenergie.nl , het energiebedrijf van Texel. Dit bedrijf wil door collectief zonnepanelen in een leasekoop constructie aan te bieden voor de bewoners van Texel bereiken dat Texel totale energieonafhankelijkheid kan bereiken. Texel Energie koopt de materialen groot in, Sunshine Solutions installeert de installaties. Ook werkt Sunshine Solutions voor Wij willen Zon www.wijwillenzon.nl , Beter Zon uit Alkmaar www.beterzon.nl Duurzame Zonnepanelen uit Amsterdam www.duurzame-zonnepanelen.nl , Solar Collective uit Amsterdam www.solarcollective.nl en in het verleden voor Feenstra Zon www.feenstra.nl .

Hierdoor heeft het bedrijf zeer veel ervaring opgedaan.